Line Pawelczyk - Kunstkikkert
452
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-452,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Line Pawelczyk

Design

POP – forløb med trykrammer

Aldersgruppe: 7-9. klasse

Tidsramme: fra 10 timer til en emneuge

 

Emne: Hovedværker, trykteknik, Andy Warhol, afsender-modtager, reklamer, billedanalyse, kopi/original, kopiering/parafrase, kunst og kunstnerens rolle gennem tiden.

Overbygning på forløbet: Forbrugsgoder, overforbrug, genbrug.

 

Forløbet

Jeg introducerer 10 – 12 hovedværker i kunsthistorien kronologisk, startende ved Mona Lisa, og vi sammenligner de ældre og yngre værker. Særligt fokus er på Andy Warhol og hans baggrund som reklametegner, brug af hverdagsobjekter og det trykte værk ”Mona Lisa Four Times”.

 

Vi laver billedanalyse på elevernes niveau, og de skal selv byde ind med svar og overvejelser omkring værkerne.

Herefter fortæller jeg eleverne om teknikken bag trykrammerne. Hvordan man holder rammerne og bruger redskaberne og hvordan man kan arbejde med en eller flere farver. Der kan arbejdes med præcision og mulighed for at lave mange eksemplarer og med gennemarbejdede tryk med mange lag og farver på samme værk. Desuden kan man arbejde med abstraktion, hvor man bevidst arbejder på at få det oprindelige motiv til at træde i baggrunden. Kunsten er, at finde balancen mellem genkendelighed og abstraktion, og at eleverne finder deres eget unikke, personlige udtryk.

 

De skal nu gå sammen to og to og i første omgang trykke serier af fire, ligesom Warhols ”Four Mona Lisas”. Motiverne ligger allerede på rammen, dvs. at hver gruppe af to har deres motiv, som er et af de hovedværker, jeg introducerede i starten. Jeg medbringer trykrammer og redskaber.

 

Forløbet kan udbygges med at trykke på andre materialer, fx t-shirts, og der kan arbejdes med andre trykteknikker.

Det endelige produkt kan også være en happening –kunsten uden ejer-, hvor der fx bliver delt flyers ud på skolen.

Om underviseren

Line Pawelczyk er designer med tekstil som speciale, og også uddannet lærer. Hendes egne værker strækker sig fra maleri, tekstile værker og grafik og hun har udstillet på et utal af små og store steder. Line er fast tilknyttet Galleri Højkant i Aarhus.

Line har stor erfaring med at undervise, både små grupper og større grupper. Hun har været undervist i sit eget regi samt på billedskoler. Line har også arbejdet i Skagen Museums skoletjeneste, hvor hun varetog undervisningsforløb og skriftligt undervisningsmateriale.

Category
design