Helene Brøndsted - Kunstkikkert
405
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-405,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Helene Brøndsted

Dans

Dansemotorik

Aldersgruppe: 3-6 år og 0.-1. Klasse

Tidsramme: fra 10 timer

 

Børns uspolerede bevægelser og fantasi inspirerer mig i arbejdet med børn igennem dansen. For mig giver det mening at koble historier og fortællinger, når jeg laver dansemotorik og kreativ dans sammen med børnene.

Dansekufferten

Jeg kommer med dansekufferten, sendt fra den magiske skoforretning, som bare så gerne vil have fødderne til at danse. Vi har sko i alle afskygninger, som hjælper de små dansefødder til at få luft under vingerne. Klovnesko, svømmefødder, ninjasko, tykke bløde uldfutter til blød skydans, runde underlige sko, store umulige sko, klatresko, spiderman sko, Elsa tryllesko, balletsko..  etc. Alle skoene bruges som afsæt til temaer, og herfra udspringer dansene.

Vi laver forhindringsbaner af sko, skotøjsæsker, snørebånd, pædagoger og hvad temaet ellers lægger op til.  Banerne har ofte opgaver og fortællinger tilknyttet. Derved understøttes børnenes opmærksomhed og motorikken styrkes.

Jeg arbejder med modsætninger, som kan mærkes i kroppen: turbo og ro, stor og lille, tyk og tynd, let og tung, hovedet op og ned. Vi skal mærke kroppen tumle og tonse, men så sandelig også fokusere på roen og stilheden.

Det er muligt at tilpasse dansemotorik til institutionens behov og bygge det ind i det tema, som institutionen arbejder med lige nu, fx dans og motorik udenfor eller fx i skoven, dans med maling, superheltedans, dans og bogstavjagt etc.

Om underviseren

Jeg er uddannet moderne danser fra Iwanson, school of temporary dance, München i 2008.

Jeg har arbejdet med at undervise børn i kreativ dans i knap 10 år.

Min interesse for børns udvikling igennem dans, kreativitet og motorik startede med et projekt i Colombia, hvor jeg underviste børn fra alle samfundslag, både rige og fattige, børn i byen og indianerbørn i junglen. Der var det rigtig tydeligt, hvordan bevægelse er et smukt fælles sprog, lige meget hvem vi er. I Danmark har jeg mest undervist igennem dansehallerne, hvor jeg været ude og undervise børn i alle aldre i folkeskolen. De sidste par år har jeg været fast underviser for danseholdene hos Filurens skole for teater og dans.

Mød kunstneren
Mail

helenebrondsted@gmail.com

CV

Hent CV

Category
dans