Carsten René Nielsen - Kunstkikkert
401
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-401,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Carsten René Nielsen

Litteratur

Poetisk skriveværksted

Aldersgruppe: 16-18 år

Tidsramme: 12 timer

Antal: en klasse

 

12 timers poetisk skriveværksted fordelt over maksimalt fire dage i den samme uge med digteren Carsten René Nielsen.

At skrive på en kunstnerisk måde er noget ganske andet end at skrive fagligt og kommunikerende. At skrive digte eller kortprosa handler om at lege med sproget og gennem denne leg at opdage sproget som materiale: at skriften i sig selv kan meget mere end dén som sidder og skriver.

Det poetiske skriveværksted er et laboratorium og en legestue, hvor vi gennem skriveøvelser, ordlege og diskussioner får sprogets sanselige sider ind under huden og op i fingrene.

Vi laver mange forskellige skriveøvelser: fra helt korte, hurtige øvelser – den kreative skrivnings svar på croquistegning så at sige – over poetiske og morsomme ordlege til længere øvelser, hvor man mere selvstændigt arbejder med teksten.

Om underviseren

Underviser er forfatteren Carsten René Nielsen, som har udgivet ti digtsamlinger og en bog med kortprosa. Han er oversat til flere sprog, bl.a. tysk og italiensk, og i USA er der udgivet to bøger med hans prosadigte. Han modtog Statens Kunstfonds 3-årige stipendium i 1999. Carsten René Nielsen har undervist mange steder i kreativ skrivning, han har bl.a. været højskolelærer på Krabbesholm Højskole og underviser i dag i skoletjenesten på Aarhus Billed- og Medieskole.

Category
litteratur