Annie Bahnson - Kunstkikkert
353
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-353,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Annie Bahnson

Litteratur

Børns unikke fortællinger

Aldersgruppe:  5-7 år

Tidsramme: Fra 10 timer

Antal deltagere: 10-30 pers.

 

Børn bruser over af fantasi. De er en uspoleret kilde til vilde historier. I dette projekt får børnenes historier form og kommer på tryk. Projektet understøtter og stimulerer børnenes sproglige opmærksomhed og tager børnenes egne fortællinger alvorligt.

 

Emne

Projektet kan handle om alt mellem himmel og jord. Måske er I i gang med et emne i jeres børnehave / 0. klasse, som I gerne vil underbygge med historier på tryk. Ellers kan vi finde på emnet i fællesskab.

Forslag til emner: Fugle, venskab, rummet, drager, trolde, årstider, himlen, havet, fisk.

 

Forløb

Ud fra det emne I har valgt, laver jeg rammerne for historien. Børnene udfylder rammerne med fortælling, drama, bevægelse og tegning.

Herefter renskriver og sammenklipper jeg børnenes fortællinger.

 

Produkt

En bog med børnenes egne historier og tegninger.

Projektet afsluttes med en fernisering og præsentation af bogen.

Forfatterens værktøjskasse – kreativ skrivning

Aldersgruppe: Fra 2. klasse

Tidsramme: Fra 10 timer

Antal deltagere: 10-30 pers.

 

Forfatterens værktøjskasse er en ældgammel kliché. Jeg tager den helt bogstavelig og medbringer den stopfuld af metaforer.

Forfatterens værktøjskasse er blandt andet fyldt med ordsøm, sætningssav, fantasi-hammer, tekst-høvl, plot-vinkel, genrefil og bøger, der skal skrives. Alt sammen øvelser og inspiration til at skrive skønlitterært.

 

Forløb

Skriveworkshoppens formål er at præsentere deltagerne for nogle af forfatterens værktøjer/metoder og dermed sprede skriveglæde og lyst til at lege med ord og historieskrivning.

Forløbet kan stå alene som et kursus i kreativ skrivning eller kan bruges ind i en sammenhæng, hvor en klasse for eksempel beskæftiger sig med en særlig genre eller emne.

Workshoppen kan tilrettelægges efter behov.

 

Resultat

Vi afslutter forløbet med en fernisering, hvor deltagerne ser og hører hinandens værker.

Om underviseren

Annie er uddannet både forfatter og lærer, og har udgivet både børne- og ungdomslitteratur, ligesom hun også skriver historier til Ramasjangs Lytteunivers.

Annie har stor erfaring med at lave skrive- og litteraturforløb på alle klassetrin i folkeskolen, og hun har arbejdet med elever om at skrive tekster til sange, teater og musicals.

Annie har også arbejdet med børnehavebørn omkring historiefortælling, blandt andet i forbindelse med børneåbningen af ’2017 – Aarhus Europæisk Kulturhovedstad’.

Mød kunstneren

Hjemmeside

www.a9bahnson.com

Mail

a9bahnson@gmail.com

CV

Hent CV

Category
litteratur